„Ecoservice“ generalinė direktorė: tvarumas verslui reiškia daugiau galimybių
Jurgita Nacevičienė, aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ generalinė direktorė, pasakoja apie penkias vertės grandines klientui, kaip verslo, gamybos proceso metu susidariusios atliekos tampa galimybėmis ir ką verslas galėtų padaryti, kad tokių galimybių būtų dar daugiau.
„Turiu pripažinti, jog sąmoningumas auga. Jei anksčiau gamybos ar prekybos įmonėse atliekų sutvarkymas buvo tik viena iš komunalinių paslaugų, dabar įmonėse dirba tvarumo vadovai, kurie ne tik ieško sprendimų, kaip būti socialiai atsakingiems, sukurti vertę darbuotojams, bet ir rūpinasi tuo, kokį poveikį aplinkai daro“, – kalbėjo J. Nacevičienė.
„Verslo žinių“ portalo tinklalaidė, rubrika „CEO požiūris“ >>>
Kitos naujienos
![](https://ecoservice.lt/wp-content/uploads/2024/07/20240614_085030.jpg)
Dažnai nė nesusimąstome: dėl neatsakingai išmestų atliekų kasmet kyla šimtai gaisrų
Per metus ugniagesiai kone 600 kartų vyksta gesinti degančių atliekų konteinerių – gaisrus dažniausiai sukelia į konteinerius išmestos pavojų keliančios atliekos, pavyzdžiui, ličio baterijos, neužgesintos nuorūkos, bakeliai su degiais skysčiais ar cheminėmis medžiagomis, o šaltuoju metų laiku – neatvėsę pelenai.
![](https://ecoservice.lt/wp-content/uploads/2024/06/P1144205.jpg)
Jurgita Nacevičienė: pasiruošimas krizinėms situacijoms suteikia pasitikėjimo
Šių dienų verslo realybėje bendrovės jaučia kasdienį spaudimą diegti inovacijas, o inovacijų sąvoka sąmonėje dažnai piešia technologinių proveržių, virsmo ir lūžio taško momentą. Visgi realybėje inovacijos dažniau yra taikomos negu kuriamos. Kada ir dėl kokių priežasčių įmonei verta diegti inovacijas, kokį realų pokytį veiklai bei klientams jos atneša, pasakoja Jurgita Nacevičienė, aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ vadovė.
![](https://ecoservice.lt/wp-content/uploads/2024/06/Intranetas-new.png)
Gamtoje galioja tos pačios taisyklės kaip ir namuose: šių dalykų nevalia pamiršti
Specialistai pabrėžia: piknikaujant gamtoje galioja tos pačios taisyklės kaip ir namuose, tiek išvykai ruošiantis, tiek vėliau – susitvarkant pikniko vietą. Maisto tinklaraštininkė pasidalijo idėja, kaip vykstant į gamtą išvengti vienkartinių indų ir kokiais užkandžiais nustebinti šeimą ar draugus, o tvarumo specialistas – kaip, įdėjus šiek tiek pastangų, kone visos pikniko metu susidariusios atliekos gali būti perdirbtos.